Optimaliseer uw woongenot!

VEEL GESTELDE VRAGEN

1 WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ KOPEN VAN EEN DAKKAPEL
1. Afmeting van een dakkapel
Dakkapellen hebben niet altijd dezelfde afmetingen. Er zijn wel een aantal standaardmaten, maar het moet natuurlijk vooral goed bij uw woning en het doel passen. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een passende hoekdakkapel.
2. Een vergunning aanvragen
Let goed op dat u niet zomaar een dakkapel mag plaatsen. Hier heeft u in de meeste gevallen een vergunning voor nodig. Per gemeente kunnen de eisen voor een vergunning verschillend zijn. Het is goed mogelijk dat u enkele weken op een akkoord moet wachten en wanneer de informatie niet volledig is gegeven, kan dit zelfs nog langer duren. Informeer hierover vooraf dus goed, zodat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan. U kunt de vergunning aanvragen bijvoorbeeld ook door ons laten doen.
3. De keuze van het materiaal
Wat voor een materiaal kiest u voor uw dakkapel?
De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof. Dat is onderhoudsvriendelijk en daarnaast beter voor het milieu. Het isoleert goed.
U kunt ook kiezen voor polyester, hout, aluminium, koper of zink. Alle materialen hebben eigen voor- en nadelen.
4. Type dak voor u dakkapel
Er zijn verschillende soorten daken mogelijk voor de dakkapel. Gaat u voor een schuin dak, of juist een recht dak? Bij een dakkapel met een recht dak kan de ruimte goed worden benut en gaat er geen extra ruimte verloren. Een recht dak moet echter wel bij de woning passen.
U kunt ook nog kiezen voor een verhoogde nok. Dit heeft vaak een authentieke uitstraling en past daardoor meestal goed bij historische panden.
5. Duur van plaatsen
Het plaatsen van een dakkapel kan in één dag worden gedaan, maar de afwerking duurt soms wat langer.
6. Afwerking binnenkant
Houd er rekening mee dat u niet alleen een dakkapel aan de buitenkant van uw woning plaatst, maar dat de binnenkant ook goed afgewerkt wordt.
Er zijn verschillende opties.
Kies bijvoorbeeld voor gipsen platen als afwerking of juist voor hout en plinten. Bedenk ook goed waar u de extra ruimte voor wil gebruiken, want dit is bepalend voor de afwerking.
2WAT VOOR PRIJZEN HANTEREN JULLIE?
Onze prijzen zijn marktconform en worden bepaald door een projectmanager die de offerte opmaakt. Bij ons krijgt u echter een schat aan ervaring, kennis en passie voor vakmanschap er gratis bij. Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan!
3WANNEER HEBBEN JULLIE TIJD?
Omdat wij één van de wat langer bestaande en grotere bedrijven zijn uit de branche houden wij rekening met de toenemende vraag en hebben hierop geïnvesteerd in nieuw goed opgeleid personeel. Hierdoor kunnen wij uw klus op korte termijn inplannen (voor grootzakelijke opdrachten kunt u echter beter contact opnemen).
4WAT ZIJN JULLIE ALGEMENE VOORWAARDEN?
Onze algemene voorwaarden kunt u HIER vinden.